середа, 4 квітня 2012 р.

Переваги керамічної черепиці

Серед всіх покрівельних матеріалів, успішно використовуваних сьогодні в будівництві, керамічна черепиця вважається найдавнішим. Якщо вірити історикам, то перші зразки такої черепиці з'явилися в Давньому Єгипті ще 4 тис. років тому, а в Німеччину технологію виробництва черепиці принесли римляни 2 тис. років тому. Сьогодні в багатьох містах Європи ще збереглися будівлі, покрівля яких з керамічної черепиці була створена ще кілька століть тому, до чого черепиця виглядає як і раніше акуратно і захищає будівлю досить надійно.

Переваги керамічної черепиці

У порівнянні з іншими покрівельними матеріалами керамічна черепиця має цілий ряд незаперечних переваг:
  • Висока надійність і довговічність - мінімальний термін служби дахів з керамічної черепиці на відміну від дахів де використовується битумная черепица складає 100 років, при цьому матеріал не вимагає ні ремонту, ні оновлення покриття і виглядає якісно і красиво протягом усього терміну експлуатації;
  • Вогнестійкість і низька теплопровідність - керамічна черепиця не підтримує горіння і сама по собі є досить ефективним теплоізоляційним матеріалом;
  • Висока стійкість до впливу агресивних середовищ - ультрафіолету, кислоті, бруду і перепадів температури;
  • Гарна шумоізоляція і електростатичні властивості;
  • Багатий вибір кольорів і текстур (матові, глянсові), а також моделей, форм і виробників.

    Особливості черепиці

    Керамічна черепиця може використовуватися для створення покрівель практично будь-якої складності. Класичні рівні, готичні гострі, купольні, баштові даху дуже красиво виглядають під черепицею.
    Стандартний кут нахилу даху, що дозволяє створити надійну покрівлю з черепиці, становить від 22 до 60 градусів. При меншому вугіллі ухилу потрібні додаткові заходи щодо забезпечення гідроізоляції та вентиляції. Якщо кут нахилу більше 60 градусів, особлива увага приділяється кріпленню черепиці до обрешітки, для цього використовуються спеціальні шурупи або клямери.
    Прийнято вважати, що через велику вагу самого матеріалу дах з керамічної черепиці вимагає додаткового посилення конструкції покрівлі та потужнішою і щільною обрешітки. Багато майстрів наполягають на установці крокв більшого перерізу і монтажі суцільний обрешітки з фанери або ОСБ.
    Насправді ж вага керамічної черепиці всього лише на 25-30% перевищує вагу металевих покриттів, і для забезпечення надійності конструкції досить встановити крокви стандартного перетину з дещо меншим кроком, ніж для інших видів покрівлі.

Забезпечення якості і надійності даху

Незважаючи на те, що керамічна черепиця сама по собі є унікальним за своїми властивостями матеріалом, якість і надійність даху в цілому багато в чому визначається не стільки самим матеріалом, скільки правильністю проведення розрахунків і монтажних робіт. Адже дах повинна не тільки красиво виглядати, але і надійно захищати будинок від дощу, снігу та вітру, тому будь-які прорахунки або неакуратність неприпустимі.
Для установки даху з керамічної черепиці краще запросити фахівців. Як правило, більшість компаній, що займаються виробництвом і реалізацією черепиці, готові надати бригади покрівельників, які не тільки швидко виконають всі роботи, але і нададуть гарантію на виконані роботи.

Немає коментарів:

Дописати коментар